Bronsgieterij in Amsterdam

 

Visie

Ieder beeld is uniek en vereist daarom een bijzondere aandacht en toegesneden aanpak.  

Deskundigheid

  • Wij beschikken over veel ambachtelijke kennis van het bronsgieten en hebben daarin jarenlange ervaring. Wij hebben ervaring met het gieten van eenvoudige tot complexe beelden; van enkele centimeters hoog tot monumentale afmetingen.
  • Wij werken zeer zorgvuldig. De kunstbronsgieterijen zijn allemaal ambachtelijk, dat wil zeggen dat veel werk met de handen moet worden gedaan. Zorgvuldig werk krijgt u alleen, wanneer de ambachtsman kundig is en de ambitie heeft om een goed beeld te maken.
  • Wij beseffen dat de huid van het beeld in belangrijke mate bepaalt hoe het beeld er uit ziet. Er is veel meer mogelijk dan het klassieke patineren met metaal zouten. Denk aan het onbewerkt laten van een beeld, het rood patineren in de gietmal, het vergulden of verchromen. Een bronzen beeld kan ook uitstekend geschilderd worden.
  • Wij weten uit ervaring, dat er kunstenaars zijn die graag mee willen werken aan het gietproces. Artistieke redenen kunnen bijvoorbeeld de aanleiding zijn. Deze vorm van medewerking is bij ons bespreekbaar en we zijn graag bereid u te adviseren.

  

Innovatie

Wij werken met zelfontwikkelde elektrische ovens, waarin traditionele methodes gecombineerd worden met moderne inzichten.