Jaap de bronsgieter

 

de bronsgieter 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De bronsgieter Jaap Klijnstra

In zijn vorige carrière, bij een bedrijf voor electrische energiesystemen, was zijn sterke kant het voortdurend analyseren en verbeteren van processen. In samenwerking met een kunstenaar begon Jaap Klijnstra als hobby met het bronsgieten en heeft uiteindelijk zes jaar professioneel in een bronsgieterij gewerkt. In de bronsgieterij werden door hem de mallen en gietsels kritisch bekeken. Zo leerde hij de cruciale momenten in het proces van het gieten kennen en ging nadenken over verbeteringen ten gunste van de kwaliteit. Zo werd de passie voor het vak elk jaar groter.

Uiteindelijk leidde dit voor hem naar de conclusie:

Om de door mij gewenste kwaliteit te kunnen leveren moet ik voor mezelf beginnen. Daarvoor heb ik geavanceerde apparatuur nodig en de mogelijkheid om zorgvuldig te kunnen werken. Het liefst in Amsterdam, dicht bij de klant.

Sinds 2007 staat er in Amsterdam, dicht bij de ringweg een nieuwe bronsgieterij, gericht op kwaliteit en efficiëntie, met zelf ontworpen en gebouwde elektrische ovens.

Inzicht in de processen en passie voor het vak hebben geleid tot een betere kwaliteit van de gegoten beelden en meer voldoening voor de maker en de bronsgieter! Voor Amsterdam en wijde regio.